Utflyktsmål i närheten

alv_sv

Villa Villekulla finns i verkligheten. Bullerbyn, Mattisborgen och de flesta andra platser som ditt barn säkert har läst om i sina böcker finns också här i Astrid Lindgrens Värld. I dessa sagolika miljöer spelas dagligen upp scener ur Astrid Lindgrens berättelser.

Över sextio rollfigurer är med och gör Astrid Lindgrens Värld till en levande teater, med alla de älskade figurerna från böckerna. Mellan scenföreställningarna kan barnen hälsa på och leka med figurerna i deras egna miljöer: Pippi i Villa Villekulla, Emil i Katthult, Ronja i Mattisborgen och Karlsson på hans tak. De andra figurerna finns också i sina miljöer för det mesta, förutom Rasmus, som nästan alltid är på luffen.

Ett besök här är som en resa genom Astrid Lindgrens böcker, fast på riktigt.

Till deras hemsida

kolmarden
Kolmården Djurpark och Vildmarkshotellet är ett av Sveriges populäraste resmål för barnfamiljer. Under en säsong har Kolmården drygt 500 000 besökare. Den största attraktionen är delfinföreställningen som ses av 98 % av alla besökare varje år.

En familjepark
Kolmården är stort. Det finns mycket att göra förutom att promenera och titta på djuren. Delfinföreställning, rovfågelsvisning, kamelridning och djurguidningar är några exempel.

Inne i djurparken finns flera restauranger. Bamses Värld med dockteater och pannkakskök är till för de minsta barnen. I lekparken Kulmården finns rutschkanor och klätterställningar för barn i alla åldrar.

Till deras hemsida

vastervik

I nordöstra Småland möter de stora skogarna skärgårdens karga klippor. Naturens häpnadsväckande kontraster speglar Västerviks upplevelser. Västervik är kontrasternas destination. Möjligheterna till olika former av upplevelser och aktiviteter är stora.

Välkommen!

Till deras hemsida